28

Waarom een maand geen alcohol drinken?

Je slaapt beter.

Je hebt meer energie, je voelt je fitter.

Alcohol droogt uit. Na een maand heb je een mooiere, gladde huid.

Je behaalt een mooie uitdaging. Zeker als je dit koppelt aan fondsenwerving voor het goede doel.

Alcohol bevat heel wat calorieën. Veel mensen verliezen gewicht.

Alcohol is duur. Je spaart een mooie som geld uit!

Geen kater! Dus meer tijd om leuke dingen te doen.

Wist je dat?

• Wijn, cava, gin… Alcohol is duur! In 2014 gaf het gemiddeld Belgisch gezin 462 euro uit aan alcoholische dranken: 289 euro aan wijn en aperitieven, 115 euro aan bier, 58 euro aan sterkedrank. Je spaart deze maand dus een mooie som uit, bereken hoeveel met de alcoholcalculator.

• Je leert op een gezondere manier met alcohol omgaan. Uit bevragingen is gebleken dat de meeste mensen die een maand lang geen alcohol drinken, maanden later nog steeds minder drinken.

• Alcohol is ook gewoon (een) ongezond (product). Het risico op katers en genante of ongemakkelijke avonden kent iedereen, maar er zijn ook ernstigere gezondheidsrisico’s, zoals verslaving, leverziekten of kanker.

• Wie deze maand niet alleen minder alcohol, maar ook méér water drinkt, doet zijn lichaam dubbel plezier! De gezondheidsvoordelen van water drinken zijn niet te onderschatten. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water. Goed gehydrateerd blijven, zorgt niet alleen voor een stralende huid, maar helpt je ook te concentreren, presteren en vol te houden. Een echt pepmiddel! Water vult bovendien je maag, zonder calorieën. Daardoor is er niet alleen minder plaats over voor eten, het voorkomt ook hongeraanvallen. Water drinken hoeft trouwens helemaal niet saai te zijn! Lees hier onze fruitwaterrecepten.

• Ben je een sporter? Dan heeft alcohol nog extra nadelen! Terwijl je lever alcohol afbreekt, krijgen je spieren minder suikers en wordt melkzuur trager afgebroken. Eenvoudig samengevat: je hebt minder energie en meer last van stijfheid. Uit onderzoek blijkt dat je op lange termijn zonder alcohol tot 10% sneller kan lopen!

• Hidden NL

Meer weten over de risico’s van alcohol?
Daarvoor kan je terecht op de website van De DrugLijn.

€242.575

Ingezameld voor kankeronderzoek
(objectief €200.000)

Alcoholcalculator

Hoeveel drink je gemiddeld
per week?

50 Pintjes

50 Sterke Bieren

50 Glazen Wijn

100 Cocktails, longdrinks en sterke dranken

Deze maand bespaar je:

1.500
Euro/maand
112.500
Calorieën/maand

De resultaten zijn gebaseerd op de gemiddelde winkelprijs en het gemiddeld caloriegehalte. Afhankelijk van waar en wat je precies drinkt, kan de realiteit hier sterk van afwijken.