Wat is
Tournée Minérale?Februari zonder alcohol

Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari 2017 een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij.

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. In 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat heel wat risico’s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag.


Een initiatief van Stichting tegen Kanker en De DrugLijn

De laatste jaren dronken al heel wat mensen een maand lang bewust geen alcohol. Vaak doen ze dit voor een weddenschap of een gezondheidskuur. Maar er zijn wel degelijk goede redenen om het zelf ook eens te proberen. Daarom slaan De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar met deze ‘Tournée Minérale’ en roepen ze iedereen op om mee te doen.

Tournée Minérale werkt ook nauw samen met IkPas.nl, een Nederlands initiatief dat mensen uitdaagt om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. Met IkPas worden ervaringen uitgewisseld en wordt vergelijkend onderzoek uitgevoerd over de effecten van de campagnes


Schreeuw van de daken dat je meedoet…

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Met steun van je familie, vrienden of collega’s lukt dat veel beter. Vertel daarom iedereen over de uitdaging. Daag hen uit om mee te doen, moedig elkaar aan en hou samen vol.


… of schrijf je in als groep

Je kan ook je bedrijf, je sportclub, je vriendengroep… als team inschrijven. Zo bewijs je samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken. En een lekker alcoholvrij alternatief bereiden is leuker als iedereen ervan drinkt! Je zal zien, samen gaat het stukken gemakkelijker. Je kan je hier inschrijven als groep.


Partner toolbox

Ben je als professional verantwoordelijk voor gezondheidspreventie (op je werk, in een organisatie, in je regio…), dan vind je hier materiaal en tips om mee te doen aan de campagne.


Bezorgd over je alcoholgebruik?

Let op: meedoen aan de campagne ‘Tournée Minérale’ is geen oplossing voor wie problemen ervaart met zijn of haar alcoholgebruik. Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of dat van iemand rondom jou? Bij De DrugLijn kan je terecht voor een eerste advies op maat. Anoniem, zonder taboe en zonder oordeel. Wil je aan de slag met je gebruik? Neem een kijkje op www.alcoholhulp.be voor online zelfhulp en begeleiding.


€242.575

Ingezameld voor kankeronderzoek
(objectief €200.000)

Alcoholcalculator

Hoeveel drink je gemiddeld
per week?

50 Pintjes

50 Sterke Bieren

50 Glazen Wijn

100 Cocktails, longdrinks en sterke dranken

Deze maand bespaar je:

1.500
Euro/maand
112.500
Calorieën/maand

De resultaten zijn gebaseerd op de gemiddelde winkelprijs en het gemiddeld caloriegehalte. Afhankelijk van waar en wat je precies drinkt, kan de realiteit hier sterk van afwijken.