Tournée Minérale is terug!

Nieuws 15/01/2024

In februari is het tijd voor de achtste Tournée Minérale! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2024, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

Doe mee en voel je (alcohol)vrij

Tournée Minérale helpt je om je vrijheid te heroveren op het vlak van alcohol. Je bent vrij van een kater met een verloren dag tot gevolg, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.  

Aantal deelnemers blijft groeien

Tournée Minérale blijft een overdonderend succes. Jaar na jaar doen ongeveer één op de vijf volwassen Vlamingen mee en dat aantal groeide bij editie 2023 zelfs nog lichtjes, blijkt uit de laatste resultaten van marktonderzoeksbureau Indiville.

“De hoge deelnamecijfers tonen dat Tournée Minérale relevant blijft. De campagne draagt bij aan een maatschappelijke trend, waarbij mensen meer en meer bewust met alcohol omgaan”, zegt Tom Evenepoel, coördinator van De Druglijn. “Steeds meer mensen voelen de positieve effecten van een periode geen alcohol drinken. Geen wonder dus dat alcoholvrij in de lift zit.”

Ook minister Hilde Crevits doet mee

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Hilde Crevits, neemt zelf ook deel: “Het is belangrijk dat we als samenleving stilstaan bij ons alcoholgebruik. Daarom zijn initiatieven als Tournée Minerale zo waardevol. Ze helpen ons de voordelen ervaren van een maand zonder alcohol en vergroten tegelijk de bewustwording rond de gevolgen van alcohol. Ik doe mee!”

Schrijf je in op de nieuwsbrief of volg ons op sociale media

Het campagneteam bereidde ook dit jaar weer heel wat tips, getuigenissen van deelnemers en mocktailrecepten voor. Die geven wat extra ondersteuning om de uitdaging vol te houden. Wil je niets missen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief, of volg ons op Facebook of Instagram.

 

Terug naar overzicht