Aardbeientiramisu
Tiramisu kan niet ontbreken tijdens de feestdagen. Maar wist je dat dit dessert minstens zo lekker is zonder alcohol? Met dit recept van tv-chef Carlo de Pascale krijgt je Kerstfeest een zomerse toets.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 eieren
– 4 koffielepels suiker
– 250 g mascarpone
– 100 g boudoirkoekjes
– 2 sinaasappelen, geperst
– 250 g aardbeien, in de lengte in tweee?n gesneden
Bereidingswijze:
Scheid het wit en het geel van de eieren in twee verschillende kommen. Klop het eigeel met de suiker tot schuim, voeg de mascarpone toe en meng zacht tot een gladde cre?me. Klop de eiwitten stevig op en meng ze voorzichtig onder de mascarpone. Haal de koekjes snel door het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de cakevorm. Bedek met een fijne laag kaas, vervolgens een laag koekjes en tot slot een laag aardbeien. Herhaal en werk af met de aardbeien. Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.